Ik heb geen tijd! Sporten is niks voor mij! Ik begin morgen wel!

Herken jij dit? Soms is het makkelijker om een smoesje te bedenken dan daadwerkelijk naar de sportschool te gaan. Het kan ook zijn dat dit helemaal geen smoesjes zijn, maar de werkelijkheid. In beide gevallen is het lastig om te beginnen met sporten. Geen zorgen, wij hebben dé tips om binnen no time zonder excuusjes naar de sportschool te kunnen.

Doe het voor jezelf

Het helpt enorm als je intrinsieke motivatie hebt. Jij moet willen sporten. Zoek uit waarom jij naar de sportschool wil/moet. Niet omdat je moeder, vader, broer of vriendin het wil. Misschien wil je sporten, omdat je al veel zit op kantoor. Het kan ook zijn dat je uitgedaagd wil worden, wil afvallen of meer spierkracht wil. Pas als jij de échte reden weet, dan kun jij jezelf motiveren met die reden. Schrijf de reden op en hang dit waar je het duidelijk ziet. Jij kunt dit!

Shop till you drop

Oke, dat hoeft ook weer niet. Maar, het helpt wel om met vertrouwen in een sportoutfit te lopen. Durf geld uit te geven aan een comfortabele sportoutfit. Zo comfortabel dat je de outfit het liefst niet meer uitdoet.

Wat zijn de favorieten van Ultimate Fit Rhenen? De leggings en shirts van Stronger. Schoenen van On Cloud. Maar het allerfijnst: ons eigen kledingmerk[1].

Loop niet te hard van stapel en plan je workout

Ging het de eerste keer verrassend goed en ga je direct vijf keer in de week sporten? Wat ons betreft is het verstandiger om rustig op te bouwen. De valkuil is namelijk dat je jezelf gaat verplichten om vijf keer in de week te gaan. Als dat vervolgens niet lukt, baal je en zul je eerder stoppen. Het kan verstandiger zijn om eerst twee à drie keer in de week te gaan. Daarnaast is het fijn om deze momenten van tevoren al te plannen. Zo kom je er niet meer onderuit.

Wij weten zeker dat het jou lukt om het sporten op te pakken. Vertrouw op jezelf en zet die stap. Als je eenmaal de drempel over bent, dan ben je zeker weten heel trots op jezelf! En wij natuurlijk op jou.

-Ultimate Fit Rhenen


[1] https://www.ultimatefit.eu/

Post a Comment

Close