Headerbeeld Yoga in Rhenen

Ook geopend in de zomer!

Pilates

Pilates lessen in Rhenen

Kracht, flexibiliteit en balans. Deze drie zaken staan centraal tijdens een les pilates. Pilates vermindert stress in het lichaam en maakt je daarnaast ook soepeler en sterker. Met veel oefeningen train je het gehele lichaam, de focus ligt op het versterken van de core. Met deze spieren versterk je een correcte balans in het lichaam. Dankzij de verschillende oefeningen in de les wordt je lichaam elke keer sterker, flexibeler en vitaler.

Voor wie is Pilates?

Pilates is voor iedereen die actief bezig wil zijn met het lichaam sterker, flexibeler en vitaler maken. Het is een effectieve en veilige manier van trainen, wat iedereen op zijn of haar eigen manier kan doen. Je hebt geen basiskennis nodig om aan een pilatesles mee te doen. De instructrice legt de bewegingen uit en iedereen kan op zijn of haar niveau instromen. Tijdens een pilates les werk je aan dieper gelegen spieren dit helpt rugklachten en nekklachten verminderen of voorkomen.

Moet ik zelf materiaal meenemen naar Pilates?

We vragen je jouw eigen matje mee te nemen naar de les. Dit in verband met de hygiëne. Verder is het goed om een eigen handdoek en een flesje water mee te nemen.

De voordelen van Pilates

Klinken de woorden ‘minder stress en een soepeler en sterker lichaam’ je al als muziek in de oren? Yoga kent nog meer voordelen:

  • Je lichaamshouding wordt beter doordat je je bewuster wordt van je lichaam. De bewegingen die je uitvoert, helpen je daarbij.
  • Je botten worden sterker. Dit komt door het langer vasthouden van de houdingen. Sterkere botten zorgen ervoor dat je minder kans hebt op botontkalking.
  • Je bloeddruk gaat omlaag. Dit vanwege het ontspannende effect. Zeker komen dus als je een hoge bloeddruk hebt!
  • Je bloedcirculatie verbetert. Dit vanwege de verschillende houdingen die je aanneemt.
  • Je zuurstofopname verbetert. Hoe dan? Ademhaling is een van de belangrijkste elementen bij yoga. De ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je de longcapaciteit beter benut. En dat zorgt weer voor een efficiëntere zuurstofopname.
  • Je krijgt meer energie. Minder stress, meer ontspanning… Tel alles bij elkaar op en je zult merken dat je er energieker van wordt!

Onze pilates docenten

Yoga docente Mariska van Amerongen Ultimate Fit Rhenen
Yoga docente (zaterdag)

Mariska van Amerongen

Close