Headerbeeld Yoga in Rhenen

Yoga

Yoga lessen in Rhenen

Bewustzijn, focus en vooral ook ontspanning. De drie zaken waar je aan gaat werken tijdens een yogales. Yoga vermindert stress in het lichaam en maakt je daarnaast ook nog eens soepeler en sterker. Veel mensen hebben een kantoorbaan of juist zwaar lichamelijk werk. In beide gevallen kan yoga je lijf ontlasten. Dankzij de verschillende houdingen in de les wordt je lichaam stuk voor stuk sterker, flexibeler en vitaler.

Voor wie is Yoga?

Iedereen die zijn of haar lichaam sterker, flexibeler en vitaler wil maken en net dat beetje extra aandacht aan geest en lichaam wil besteden. Je hebt geen basiskennis nodig om aan een yogales mee te doen. De instructrice legt de bewegingen uit en iedereen kan op zijn of haar niveau instromen. Je hoeft niet op je kop te staan of je benen in je nek te leggen: het gaat om de aandacht voor je lichaam.

Moet ik zelf materiaal meenemen naar Yoga?

We vragen je jouw eigen matje mee te nemen naar de les. Dit in verband met de hygiëne. Verder is het goed om een eigen handdoek mee te nemen, lekkere warme sokken aan te trekken en kun je een flesje water meenemen de les in.

De voordelen van Yoga

Klinken de woorden ‘minder stress en een soepeler en sterker lichaam’ je al als muziek in de oren? Yoga kent nog meer voordelen:

  • Je lichaamshouding wordt verbeterd doordat je je bewuster bent van je lichaam. De bewegingen die je uitvoert helpen daarbij.
  • Je botten worden sterker. Dit komt door het langer vasthouden van de houdingen. Sterkere botten zorgen ervoor dat je minder kans hebt op botontkalking.
  • Het verlaagd je bloeddruk. Dit vanwege het ontspannende effect. Zeker komen dus als je een hoge bloeddruk hebt!
  • Je bloedcirculatie verbetert. Dit komt doordat je verschillende houdingen aanneemt.
  • Het verbeterd je zuurstofopname. Hoe dan? Ademhaling is een van de belangrijkste elementen bij yoga. De ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je de longcapaciteit beter benut. En dat zorgt weer voor een efficiëntere zuurstofopname.
  • Je krijgt meer energie. Minder stress, meer ontspanning… Tel alles bij elkaar op en je zult merken dat je er energieker van wordt!
Close